Eerste ketentest SNG Rekenmodule vBVV succesvol afgerond!

vrijdag 9 oktober 2020

Om er voor te zorgen dat alle rekenmodules hetzelfde resultaat opleveren heeft het Programma vBVV een ketentest ontwikkeld.

SNG heeft de eerste fase van deze ketentest voor de SNG Rekenmodule vBVV voor de berekening van de vereenvoudiging beslagvrije voet (vBVV) succesvol afgerond. Alle berekeningen van de testcases zijn uitgevoerd en de resultaten zijn gedeeld met het Programma vBVV. Dat betekent dat ook de toegepaste beslagvrije voet is goedgekeurd.

De SNG Rekenmodule vBVV ontzorgt de beslaglegger volledig door de toegepaste beslagvrije voet te berekenen en (de volgorde van) het beslagobject te bepalen. Het resultaat van de berekening van de SNG Rekenmodule is direct toepasbaar voor beslaglegging en verrekening.

Afnemers van de SNG Rekenmodule vBVV, waaronder softwareontwikkelaars, kunnen nu starten met de voorbereiding voor hun ketentest. De samenwerking met zowel afnemers als het Programma vBVV is goed en constructief.

Het is van het grootste belang dat alle rekenmodules op dezelfde wijze werken, zodat de burger zeker is van een correcte uitkomst van de berekening van de beslagvrije voet. SNG bewijst door middel van de ketentest te voldoen aan de uniforme berekening van de vereenvoudiging beslagvrije voet.